Hoppa till textinnehållet

Mobilt BankID - frågor och svar

Kom igång/ladda ner

 • Mobilt BankID är ett BankID som du kan ha i din mobiltelefon eller surfplatta och därför alltid har med dig. Du behöver inte installera någon programvara på datorn.

 • 1. Ladda hem BankID säkerhetsapp från AppStore eller Google Play i din smartphone eller surfplatta.

  2. Anslut dig till Mobilt BankID i internetbanken, appen för privatpersoner eller på bankkontor.
  i. Vid anslutning ingår det att du aktiverar tjänsten samt att du väljer din säkerhetskod
  ii. Den säkerhetskod du väljer är den kod du alltid kommer att använda vid inloggning och signering av uppdrag med ditt Mobilt BankID.

 • För att logga in med Mobilt BankID väljer du Mobilt BankID vid valet av ID-metod. Tryck på Fortsätt. BankID säkerhetsapp öppnas automatiskt och nu anger du din säkerhetskod. Du kan även välja att använda Touch ID/Fingerprint eller Face ID istället för kod om du har en enhet som stödjer någon av dessa funktioner.

 • Börja med att skaffa ett BankID till barnet som kan användas för banktjänster - vi kallar det Mobilt SäkerhetsID. Du som vårdnadshavare och ditt barn genomför anslutningen tillsammans. Är ditt barn 12 år eller äldre? Då kan barnet, med ditt medgivande, uppgradera till att även kunna använda sitt BankID utanför banken, till exempel för vårdtjänster och skola. 
  Så skaffar du BankID till barn

 • Du kan ha upp till tre stycken Mobilt BankID, till exempel i mobiltelefonen på jobbet, i din privata mobiltelefon och i surfplattan.

 • Det går att ha upp till 8 st Mobilt BankID per enhet men bara ett Mobilt BankID per person. Exempelvis kan en hel familj ”dela” på t ex en Ipad. När du ska använda en enhet som har flera Mobilt BankID installerat behöver du ändra så att rätt Mobilt BankID används vilket kännetecknas av ditt personnummer.

 • Ja, du kan beställa Mobilt BankID från en dator, en smartphone eller en surfplatta. Du behöver logga in i internetbanken från din mobila enhet för att beställa tjänsten.

Använd

Säkerhet

Touch ID

Övriga frågor