Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
App, internetbank och BankID
Bedrägerier och säkerhet
Händelser i livet

Säkerhetsdosor

Med din säkerhetsdosa kan du identifiera dig när du ska logga in i appen eller i internetbanken. Här kan du läsa om våra mest använda dosor. Läs om hur du använder din dosa, hur du gör för att byta batteri eller byta pinkod.

Säkerhetsdosan är en värdehandling

Säkerhetsdosan är en personlig värdehandling, precis som ditt pass eller körkort och ska alltid behandlas på ett säkert sätt.

  • Håll alltid koderna till säkerhetsdosan hemliga
  • Spärra din säkerhetsdosa omedelbart om du förlorat eller misstänker att någon använder den
  • Förvara inte anteckning om din kod tillsammans med ditt säkerhetsdosa

Orange säkerhetsdosa

Den här senaste versionen av säkerhetsdosa är utrustad med en kamera som genom skanning kan läsa av kontrollbilder i internetbanken.

Nya orange säkerhetsdosan

Svart oval säkerhetsdosa

Det här är en tidigare version av säkerhetsdosa. Du kan logga in på två olika sätt. Efter att du har angett ditt personnummer och tryckt på Fortsätt ser du vilket inloggningssätt du ska använda; kontrollnummer och svarskod eller engångskod.

Stora säkerhetsdosan

Det här är den senaste versionen av den stora säkerhetsdosan. Du kan logga in på två olika sätt med den stora säkerhetsdosan. Efter att du har angett ditt personnummer och tryckt på Fortsätt ser du vilket inloggningssätt du ska använda; kontrollnummer och svarskod eller engångskod.

Talande säkerhetsdosa

Det här är den senaste versionen av den talande säkerhetsdosan som har en display där den visar informationen samtidigt som dosan läser upp meddelandet. Du kan logga in på två olika sätt. Efter att du har angett ditt personnummer och tryckt på Fortsätt ser du vilket inloggningssätt du ska använda; kontrollnummer och svarskod eller engångskod.

Behöver du hjälp?

Om du behöver hjälp är du välkommen att ringa till oss.